Kašnjenje u otplati kredita u stalnom porastu

Bez autora
Sep 18 2012

Kašnjenje u vraćanju kredita uzetih kod domaćih banaka je u stalnom porastu dok se istovremeno i građani i privreda sve manje zadužuju. Učešće docnje u dugu po osnovu bankarskih kredita je u stalnom porastu u bankarskom sektoru Srbije, a do kraja avgusta učešće docnje iznosilo je 14 posto što je za tri procenta više nego u prethodnom mesecu.Najveće kašnjenje kredita u avgustu je povećano kod preduzeća i to sa 14,4 na 18 posto. Rast docnje najviše je prisutan kod kredita pravnih lica, dok su krediti stanovništva u istom nivou kao i prethodne godine.

Kašnjenje u otplati kredita u stalnom porastuKašnjenje u vraćanju kredita uzetih kod domaćih banaka je u stalnom porastu dok se istovremeno i građani i privreda sve manje zadužuju.

Kako je izjavila Slavica Kovačević, rukovodilac Kreditnog biroa i savetnik za poslovanje sa stanovništvom Udruženja banaka, učešće docnje u dugu po osnovu bankarskih kredita je u stalnom porastu u bankarskom sektoru Srbije, a do kraja avgusta učešće docnje iznosilo je 14 posto što je za tri procenta više nego u prethodnom mesecu.

Najveće kašnjenje kredita u avgustu je povećano kod preduzeća i to sa 14,4 na 18 posto.

Prema njenim rečima, rast docnje najviše je prisutan kod kredita pravnih lica, dok su krediti stanovništva u istom nivou kao i prethodne godine.

Na kraju avgusta ukupna kreditna zaduženost preduzeća, preduzetnika i građana na kraju avgusta ove godine iznosila je 2,160 milijardi dinara, što je za 0,6 posto manje nego na kraju jula ove godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik